Wat je moet weten over ankerteksten

Ankerteksten zijn de woorden die gebruikt worden in backlinks. Deze teksten kunnen helpen de zichtbaarheid van je website te vergroten en je reputatie als autoriteit in je vakgebied op te bouwen. Maar met zoveel soorten ankerteksten, hoe weet je dan welke geschikt is voor jou? In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten ankerteksten en wanneer je ze moet gebruiken voor maximaal succes.

Exact-Match Ankerteksten

Dit zijn de meest gerichte en directe ankerteksten, omdat ze exact overeenkomen met een zoekwoord. Als je bijvoorbeeld een tandarts bent en je diensten wilt promoten, zou een exact-match ankertekst “tandarts” of “vind een tandarts bij mij in de buurt” zijn. Dit type ankertekst is geweldig voor SEO doeleinden, omdat het zoekmachines helpt begrijpen naar welk soort inhoud op je site wordt gelinkt. Het moet echter niet te veel worden gebruikt, want te veel exact-matching kan lijken op keyword stuffing, wat kan leiden tot sancties van Google of andere zoekmachines.

Partial-match ankerteksten

Partial-match ankerteksten zijn vergelijkbaar met exact-match ankers, maar bevatten variaties van trefwoorden in plaats van een volledige match. Bijvoorbeeld, als je tandheelkundige diensten promoot, zoals hierboven vermeld, zou partial-match kunnen bestaan uit “beste tandartsen bij mij in de buurt” of “kwalitatieve tandheelkundige zorg”. Gedeeltelijke overeenkomst geeft zoekmachines meer informatie over je website en kan ook helpen om mogelijke sancties te voorkomen door het gebruik van te veel exacte overeenkomsten.

Gemerkte ankerteksten

Branded anchor texts verwijzen naar links die de naam van een bedrijf of merk weergeven in plaats van een trefwoordzin. Als je bijvoorbeeld een website hebt die “ABC Tandheelkunde” heet, dan wordt elke link met “ABC Tandheelkunde” beschouwd als een merkgebonden ankertekst. Merkgebonden ankerteksten kunnen de merkherkenning vergroten en geloofwaardigheid geven aan bepaalde stukken inhoud, omdat ze rechtstreeks van de bron komen (d.w.z. jouw website). Ze hebben ook minder concurrentie dan andere soorten ankers, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s).

Conclusie
Ankertekst speelt een belangrijke rol in SEO en moet niet over het hoofd worden gezien als je probeert hoger te scoren op SERP’s. Exact-match, partial match en branded anchors hebben allemaal hun plaats, afhankelijk van het soort inhoud dat je probeert te promoten en hoe concurrerend de ruimte is waarvoor je probeert te ranken. Als je weet wanneer en hoe je elk type ankertekst moet gebruiken, heb je een streepje voor als het tijd is voor de crawlers van zoekmachines om je pagina te indexeren! Met deze kennis in de hand kunnen website-eigenaren deze strategieën vol vertrouwen toepassen, wetende dat hun inspanningen zullen lonen in een grotere zichtbaarheid online!

https://www.easylinkbuilding.nl/zoekwoorden/hoe-vindt-u-de-beste-zoekwoorden-voor-uw-backlinks/